Швидкий салат з капусти на зиму — класичний рецепт

Салат з капусти на зиму — смачна та корисна заготівля

Привіт, друзі! З вами Діна та мій кулінарний канал, де я ділюся улюбленими рецептами, які перевірені роками. Сьогодні розповім, як приготувати один з найпростіших та найсмачніших салатів на зиму — салат з капусти з овочами. Цей рецепт передався мені від мами і за десятиліття не втратив своєї популярності.

Цей салат не тільки радує своїм смаком, але й зручний у приготуванні. Завдяки своїй простоті, він чудово підходить для осінньо-зимових заготівок, коли хочеться зберегти якомога більше овочів на триваліший період.

Інгредієнти:

  • 3 кг капусти
  • 700 г моркви
  • 700 г цибулі
  • 700 г солодкого перцю
  • 1 великий гострий перець (за бажанням)
  • 75 г солі
  • 200 г цукру
  • 200 г рослинної олії (соняшникова, без запаху)
  • 125 мл 9%-го столового оцту або 200 мл 6%-го яблучного оцту

Процес приготування:

  1. Нашинкуйте капусту якомога тонше. Якщо у вас є спеціальна шатківниця, скористайтеся нею.
  2. Моркву натирайте на тертці для корейських салатів.
  3. Цибулю нарізайте тонкою соломкою або півкільцями, залежно від розміру цибулин.
  4. Солодкий перець наріжте тонкою соломкою. Колір перцю значення не має, головне, щоб він був соковитим.
  5. Гострий перець очищайте від насіння та наріжте тонко (якщо вирішите додати для пікантності).
  6. Додаємо до овочів сіль, цукор, рослинну олію та оцет. Акуратно перемішуємо овочі, щоб рівномірно розподілити всі інгредієнти.
  7. Після перемішування овочі осядуть і виділять сік.
  8. Щільно укладаємо салат у чисті банки, розподіляючи сік рівномірно по всіх ємностях.

Зберігання та додаткові поради:

  • Такий салат можна зберігати у холодильнику або льоху під капроновою чи гвинтовою кришкою до кількох місяців. Для тривалого зберігання до весни краще консервувати салат, стерилізуючи банки на водяній бані.
  • Якщо вам не подобається гострий смак, гострий перець можна пропустити. Додатково можна використати спеції на свій смак: запашний перець, лавровий лист або гвоздику.
  • Салат можна використовувати як начинку для пиріжків або додаток до борщу, що значно скоротить час на приготування.

Цей рецепт вже багато років залишається улюбленим в нашій родині, і я впевнена, що він припаде до смаку і вам. Також вам може бути цікаво – Консервовані помідори за рецептом мами

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху