Гречка з грибами та м’ясом у духовці: ідеальна страва на вечерю чи обід

Всім привіт! Гарного всім дня, дівчата і хлопці! Що ж приготувати на вечерю або обід? Колись я розповідала, як йшла вечеряти до своєї невісточки. Вона приготувала неймовірно смачну гречку по-купецьки. Сьогодні я покажу вам свій варіант цієї страви — гречка з грибами та м’ясом у духовці. Вийде не менш смачно, але з нотками особистих вподобань!

Отже, приступимо до приготування.

  1. Беремо один стакан гречки, гарно промиваємо і викладаємо її в форму для запікання.
  2. Додаємо один стакан води і відкладаємо на час підготовки інших інгредієнтів.
  3. На сковорідці обжарюємо півкільцями нарізану цибулю і дрібно нарізані гриби (приблизно 200 грамів). Все викладаємо на гречку, не перемішуючи.
  4. Далі готуємо м’ясо: 200-250 грамів яловичини чи свинини нарізаємо смужками, підсолюємо і обжарюємо до рум’яної скоринки. Всі спеції додавайте за смаком. Викладаємо м’ясо поверх грибів.
  5. Заливаємо все бульйоном або простою водою з бульйонним кубиком і додаємо трішки сухих овочів для аромату.
  6. Зверху все це можна змастити сметаною або майонезом, накриваємо фольгою або кришкою і ставимо в духовку при 150-160 градусах на 40 хвилин.
  7. За 10 хвилин до готовності додаємо 100-120 грамів натертого сиру, щоб страва стала ще ароматнішою.

Що ще можна зробити: До такої страви чудово підійде свіжий салат. Наприклад, із молодої капусти, редьки, помідорів та огірків. Заправляємо все це нерафінованою олією та додаємо трошки оцту або соусу тіріяки для більш яскравого смаку.

Ось і все! Гречка виходить неймовірно смачною, ароматною і ситною. Вона підходить як на обід, так і на вечерю — такий рецепт вартий вашої уваги!

Бажаю всім миру, добра і смачних страв на вашому столі! Не забудьте підписатися на наш сайт, щоб не пропустити нові рецепти!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху