Приготування знаменитого курячого супу: простий, домашній та неймовірно смачний рецепт від української господині.

Сьогодні ми з вами приготуємо відомий курячий суп, який запам’ятався багатьом завдяки знаменитому фільму “Місце зустрічі змінити не можна”. Цей суп дуже простий у приготуванні, домашній і дійсно смачний. Він підходить для всіх членів родини, і після першої тарілки, зазвичай, хочеться ще!

Історія приготування

Ідею приготувати такий суп мені підказала одна з читачок, яка залишила коментар на рецепт супу з курячою печінкою. Це спонукало мене, і вже наступного дня я вирішила спробувати його приготувати. Уся сім’я була настільки вражена смаком, що через день я вже готувала його з великою кастрюлею, вдвічі більше!

Інгредієнти:

  • Куряче стегно – 1 шт.
  • Курячі шлуночки – 250 г
  • Курячі серця – 250 г
  • Куряча печінка – 250 г
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вермішель – 6-7 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вершкове масло – 40-50 г
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком

Для бульйону:

  • Вода – 3,5 л
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Запашний перець – 3 шт.
  • Суміш перців – 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Приготування:

  1. Бульйон: У каструлю кладемо куряче стегно, цибулю, моркву і спеції — запашний перець, суміш перців, лавровий лист. Заливаємо все водою і варимо, як закипить, приблизно 1,5 години.
  2. Перебір продуктів: Курячі серця та шлуночки нарізаємо, опускаємо в окріп і варимо 15 хвилин. Потім виймаємо і ставимо в окрему ємність.
  3. Печінка: Варимо курячу печінку 8-10 хвилин, а потім промиваємо в холодній воді.
  4. Проціджування: Виймаємо з бульйону овочі та м’ясо і проціджуємо бульйон через сито. Додаємо серця і шлуночки, солимо і доводимо до кипіння.
  5. Шкіра стегенця, як охолоне, розбирається на волокна. Ми додамо її в суп на самому кінці.

  6. Картопля: Додаємо нарізану картоплю і варимо 15 хвилин.
  7. Обсмажування: На олії та вершковому маслі обсмажуємо до золотистого кольору цибулю і натерту моркву. Потім додаємо печінку, солимо, перчимо і смажимо ще 5 хвилин.
  8. Завершення: Через 15 хвилин після додавання картоплі, додаємо м’ясо стегенця, підсмажену суміш та вермішель. Варимо ще 5-7 хвилин до готовності.
  9. Готовий суп настоюємо 30 хвилин, перед подачею.

  10. Подача: Перед подачею посипаємо суп свіжою зеленню. Це чудова страва поєднується з чорним хлібом, салом чи закусками зі свіжою зеленню. Смакота гарантована!

Як вам цей рецепт супу? Чи сподобався? Обов’язково діліться своїми думками в коментарях!

До нових зустрічей, друзі! Бажаю всім смачного! 💓

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху