
Секрети приготування «Кіфликів»
Привіт усім! Сьогодні радимо вам приготувати надзвичайно смачні «Кіфлики», які стали незамінною частиною нашого святкового столу. Ця домашня випічка завжди тішить родину, тому варто спробувати!
Не забудьте, якщо вам сподобається рецепт — ставте лайк, зберігайте нас в закладках, продукуйте і діліться своїми результатами!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 500 г
- Сметана — 300 г
- Вершкове масло — 100 г
- Маргарин — 100 г
- Сіль — щіпка
- Яєчні жовтки — 2 шт.
Для начинки:
- Для першої начинки: Грецькі горіхи — 250 г, цукор — 200 г, яєчні білки — 2 шт.
- Для другої начинки: Курага — 250 г, цукор — 200 г.
Приготування:
- Просіюємо борошно. Додаємо щіпку солі, м’яке вершкове масло, маргарин, жовтки і сметану. Замішуємо тісто, після чого ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
- Волоські горіхи необхідно підсушити на сковороді або в духовці, після чого подрібнити за допомогою блендера. Додаємо цукор і два яєчні білки, все добре перемішуємо.
- Курагу замочуємо на одну годину, а потім подрібнюємо в блендері. Додаємо цукор і перемішуємо до однорідної консистенції.
- Тісто ділимо на 8 рівних шматочків. Кожен шматочок оформляємо в кульку, а потім розкочуємо в тонкий пласт, який нарізаємо на 8 частин.
- Кладемо начинку на край кожної частини і загортаємо в рогалик.
- Рогалики викладаємо на пергамент і відправляємо в духовку на 25 хвилин при температурі 180°C.
- Готові кіфлики посипаємо цукровою пудрою для яскравого смаку.





Смачного! Сподіваюсь, вам сподобається ця випічка так само, як і нам! 😘
- Приготування знаменитого курячого супу: простий, домашній та неймовірно смачний рецепт від української господині.
- Ніжний пиріг з варенням: простий пісний рецепт для чаю з доступних інгредієнтів та різноманітними начинками
- Домашні “Пісні Рогалики” до чаю: простий та перевірений рецепт від української господині
- Торт “День і Ніч”: смачний та легкий у приготуванні десерт для кожної господині
- Торт-пиріг “Пані Валевська”: найсмачніший і найкрасивіший десерт на вашому столі!
