Захоплюючий сирник з маком на литому тісті – смачно, що рідні просять готувати його щодня! Обов’язково спробуйте цю неймовірну витворку!

Неперевершений гарбузовий сирник з маком на литому тісті

Спробуйте приготувати смачний сирник з маком і гарбузом! Цей десерт не тільки радує своїм смаком, але й приносить користь, адже гарбуз сам по собі є солодким і корисним продуктом. Переконайтеся самі, які приємні сюрпризи цей пиріг може вам подарувати!

Сирник з маком і гарбузом

Складники для приготування:

  • Гарбузовий мус:
    • 300 г гарбузу
    • 1 яйце
    • 30 г крохмалю
  • Тісто:
    • 1 яйце
    • 40 г цукру
    • 80 г сметани
    • 70 г борошна
    • 1 ч. л. розпушувача
    • 30 г какао
  • Сирна маса:
    • 500 г кисломолочного сиру
    • 2 яйця
    • 100 г цукру
    • Ванільна есенція
    • 50 мл молока + 40 г крохмалю (або ванільний пудинг)
    • 2 ст. л. сметани
    • 2 ст. л. сухого маку

Етапи приготування:

Приготування гарбузового мусу:

Спершу очистіть гарбуз, наріжте його кубиками і запікайте при температурі 200°C протягом 30 хвилин. Дочекайтесь, поки охолоне, і збийте його блендером. Потім додайте яйце та крохмаль, і ще раз збийте до однорідної маси.

Готуємо тісто:

У глибокій мисці збийте яйце з цукром, після чого додайте сметану і ще раз добряче все перемішайте. Просійте борошно, розпушувач і какао, а потім з’єднайте із сумішшю. Перемішайте міксером до отримання однорідної маси.

Приготування сирної маси:

У іншій ємності змішайте кисломолочний сир, яйця, цукор і ваніль. Додайте молоко з крохмалем (або ванільний пудинг) і сметану. Все ретельно збийте, а завершальним етапом буде додавання маку. Перемішайте все до однорідності.

Збірка та випікання:

На дно форми викладайте по черзі: тісто, сирну масу з маком і гарбузовий мус. Повторюйте процес до завершення інгредієнтів.

Випікайте в духовці, розігрітій до 170°C, протягом 50-60 хвилин. Зверніть увагу, що серединка має трохи коливатися — це нормальний процес.

Подача:

Після випічки охолодіть пиріг і насолоджуйтеся його незабутнім смаком! За бажанням, можна полити шоколадною глазур’ю для ще більшого задоволення.

Готовий сирник з маком і гарбузом

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху