Неймовірний повітряний пиріг з яблуками замість класичної шарлотки: вся сім’я в захваті від смаку та ніжності!

Смачний яблучний пиріг: простий рецепт

Яблучний пиріг – це класика серед домашньої випічки, знайома кожному з нас. Сьогодні я пропоную приготувати оригінальний пиріг, який має ніжний крем і є ще смачнішим за традиційну шарлотку.

Необхідні інгредієнти

Для крему:

  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 250 мл молока

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • Щіпка солі
  • 100 мл молока
  • 50 мл рослинної олії
  • 220 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 300 г яблук

Процес приготування

Розпочнемо з крему. Змішайте яйце з цукром і ванільним цукром. Додайте кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.

Потім влийте молоко і поставте суміш на середній вогонь. Постійно помішуйте вінчиком, поки крем не загусне. Після цього зніміть з вогню.

Тепер перейдемо до приготування тіста. Збийте яйця з цукром і сіллю.

Додайте молоко та олію без запаху, а потім просійте борошно разом з розпушувачем у тісто. Добре вимішайте до отримання однорідної консистенції. Яблука очистіть і наріжте кубиками, а потім додайте до тіста.

Перелийте тісто в змащену форму для випікання.

Рівномірно розподіліть крем зверху.

Випікайте пиріг 40 хвилин за температури 180°C. Після випікання посипте його цукровою пудрою.

Бажаю вам смачних моментів за кухонним столом! Якщо вам сподобався цей рецепт, не забувайте зберігати його для подальшого використання. Дякую за ваші лайки та поширення – це дуже цінно!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху