Як я квашу капусту з медом: чоловік стверджує, що смачнішої ще не пробував. Рецепт, що розвіює сумніви – не встигаю робити, так швидко закінчується!

Смачні секрети домашньої квашеної капусти

Рецепт квашеної капусти з медом
Домашня квашена капуста

Квашена капуста — це улюблене ласощі в нашій родині. Чоловік просто обожнює її, і немає нічого смачнішого. Пропоную вам спробувати цей рецепт, він дійсно вартий уваги!

Інгредієнти для приготування

  • Капуста – 1 качан
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Мед – 4 ст. ложки
  • Вода – 1,5 літра
  • Додаткові інгредієнти: кмин, болгарський перець, буряк, журавлина або родзинки (за бажанням)

Приготування

Для початку, наріжте капусту якнайтонше. Уникайте великих шматків, оскільки правильна текстура важлива для отримання смачного результату. Я використовую спеціальний ніж для шаткування, з яким швидко і якісно працюю.

Моркву слід натерти на тертці для корейської моркви, щоб отримати довгі тонкі шматочки. Якщо ви хочете, додайте трохи спецій або фруктів для додаткового смаку, але це не обов’язково.

Пропорції для моркви: на 10 частин капусти — 1 частина моркви.

Далі приготуйте розсіл: на 1,5 літра води додайте 2 столові ложки солі та 4 ложки меду. Воду не кип’ятіть, просто підігрійте, щоб сіль і мед розчинилися.

Важливо пам’ятати, що мед не зробить квашену капусту солодкою, адже він перетвориться на молочну кислоту. Якщо ви зменшите кількість меду, капуста вийде менш кислою.

Перемішайте всі інгредієнти, не твердо притискаючи їх, і укладайте в стерилізовані банки. Я використовую дерев’яну товкушку, щоб вщільнити інгредієнти, укладаючи їх шарами.

Після того, як капусту ущільнили, залийте її розсолом до самого верху. Переконайтеся, що вона повністю занурена. Закрийте банки марлею або кришками з отворами, щоб г gases, які виділяються під час бродіння, могли виходити.

Приготування квашеної капусти з медом

Поставте банки в тепле місце, адже протягом процесу бродіння розсіл може витікати. Тому слід буде періодично його доливати назад. Квашену капусту варто перевіряти 2-3 рази на день, проколюючи її, щоб вийшло повітря.

Після 2-3 днів приготування перевірте, чи готова капуста: якщо розсіль перестав гірчити, можна убрати банки до холодного місця.

Кінцевий продукт

За цим рецептом капуста набуває прекрасного смаку та хрумкості. Мій чоловік вважає цей варіант найкращим, і я впевнена, що ви також будете в захваті!

Друзі, спробуйте приготувати хоча б одну баночку капусти і дайте знати, як вам сподобалося! Це дійсно смачно!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху