

Пропонуємо простий рецепт приготування ікри з баклажанів або овочевого соте на зиму. Це смачна заготовка, яка може стати чудовим доповненням до святкового столу.
Кількість інгредієнтів:
- Баклажани 🍆 — 4 кг
- Морква — 1 кг
- Цибуля — 1 кг
- Помідори 🍅 — 1-1.5 кг (без шкірки)
- Солодкий перець — 0.5 кг
- Гіркий перець та часник — за смаком
- Цукор — 100 г
- Сіль — 1.5-2 ст. ложки
- Соняшникова олія — 300-400 мл
- Оцет — 3 ст. ложки (9%)
Приготування:
Цибулю, моркву, гіркий і солодкий перець нарізати кубиками, помідори очистити та нарізати. Баклажани нарізати великим кубиком.
У соняшниковій олії тушкуємо цибулю, моркву, перець і часник протягом 15 хвилин. Додаємо помідори та доводимо до кипіння.
Далі додаємо сіль, цукор і порізані баклажани. Після закипання тушимо на повільному вогні 20-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо оцет.
Ікру розкладаємо по стерильних банках та укутуємо до остигання. Банки накриваємо кришками, але не закриваємо, і відправляємо стерилізуватися в духовку при 150-170 °C на 20 хвилин.
Смачного!
Автор рецепта — lileklilek2
- Пенсійний фонд на межі виживання: скільки ще триватиме його існування?
- Як натерти крани у ванній та на кухні, щоб вони сяяли, наче нові: корисні поради.
- Плани Росії в Білорусі: Зеленський отримав інформацію від СЗР.
- На Запоріжжі загинув снайпер з Закарпаття: деталі трагедії та втрати України у війні
- Скільки солі потрібно для засолювання 1 кг капусти? Відкрито секрет: ідеальний рецепт квашеної капусти!