Смачна зимова заготовка: ікра з баклажанів або овочеве соте, яке припаде до душі всій родині

[

Пропонуємо простий рецепт приготування ікри з баклажанів або овочевого соте на зиму. Це смачна заготовка, яка може стати чудовим доповненням до святкового столу.

Ікра з баклажанів

Кількість інгредієнтів:

  • Баклажани 🍆 — 4 кг
  • Морква — 1 кг
  • Цибуля — 1 кг
  • Помідори 🍅 — 1-1.5 кг (без шкірки)
  • Солодкий перець — 0.5 кг
  • Гіркий перець та часник — за смаком
  • Цукор — 100 г
  • Сіль — 1.5-2 ст. ложки
  • Соняшникова олія — 300-400 мл
  • Оцет — 3 ст. ложки (9%)

Приготування:

Цибулю, моркву, гіркий і солодкий перець нарізати кубиками, помідори очистити та нарізати. Баклажани нарізати великим кубиком.

У соняшниковій олії тушкуємо цибулю, моркву, перець і часник протягом 15 хвилин. Додаємо помідори та доводимо до кипіння.

Далі додаємо сіль, цукор і порізані баклажани. Після закипання тушимо на повільному вогні 20-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо оцет.

Ікру розкладаємо по стерильних банках та укутуємо до остигання. Банки накриваємо кришками, але не закриваємо, і відправляємо стерилізуватися в духовку при 150-170 °C на 20 хвилин.

Смачного!

Ікра з баклажанів

Автор рецепта — lileklilek2

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху