Експеримент зі засолкою моркви: новий улюблений рецепт, який дивує гостей і радує гурманів

Малосольна морква: незвичайна закуска

Малосольна морква
Малосольна морква

Чи пробували ви коли-небудь солити моркву так, як ми звикли робити з огірками? Я вирішила експериментувати з цим коренеплодом і з’ясувала, що така закуска стає справжнім хітом на столі. Мы не тільки здивували гостей, але й самі насолоджувались її смаком.

Що потрібно для приготування?

Готувати цю закуску достатньо цікаво, проте необхідно запастись терпінням — морква буде готова через 3-4 дні після засолки.

Інгредієнти:

  • 1 кг моркви
  • 2 ст. л. солі
  • 1,5 літри води
  • 4 лаврові листки
  • 6 парасольок гвоздики
  • 1 ч. л. коріандру
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 2 великі стебла кропу
  • 4 листя хрону
  • 20 зубчиків часнику (в лушпинні)

Приготування:

  1. Моркву нарізати на стручки вздовж.
  2. Покласти в банки разом із кропом, листям хрону та часником, придавлюючи останній плоскою стороною ножа, щоб він трохи потріскався.
  3. Залити моркву маринадом, який складається з 1,5 літрів води, 2 ст. л. солі, лаврових листків, гвоздики, коріандру та чорного перцю.
  4. Закупорити банки і зберігати в холодильнику.

Запам’ятайте: на зиму не потрібно консервувати – морква завжди є в наявності, а тому ця закуска є відмінною для вживання протягом року.

Додаткові поради

Якщо ви пробували інші овочі засолювати незвичним способом, обов’язково діліться своїми ідеями в коментарях. Ми завжди раді новим експериментам на кухні!

Бажаю вам приємного приготування і смачних страв! Якщо наш рецепт вам сподобався, зберігайте його, щоб не загубити! Дякуємо також за вашу підтримку та поширення рецепту.

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху