Малосольна морква: незвичайна закуска

Чи пробували ви коли-небудь солити моркву так, як ми звикли робити з огірками? Я вирішила експериментувати з цим коренеплодом і з’ясувала, що така закуска стає справжнім хітом на столі. Мы не тільки здивували гостей, але й самі насолоджувались її смаком.
Що потрібно для приготування?
Готувати цю закуску достатньо цікаво, проте необхідно запастись терпінням — морква буде готова через 3-4 дні після засолки.
Інгредієнти:
- 1 кг моркви
- 2 ст. л. солі
- 1,5 літри води
- 4 лаврові листки
- 6 парасольок гвоздики
- 1 ч. л. коріандру
- 1 ч. л. чорного перцю горошком
- 2 великі стебла кропу
- 4 листя хрону
- 20 зубчиків часнику (в лушпинні)
Приготування:
- Моркву нарізати на стручки вздовж.
- Покласти в банки разом із кропом, листям хрону та часником, придавлюючи останній плоскою стороною ножа, щоб він трохи потріскався.
- Залити моркву маринадом, який складається з 1,5 літрів води, 2 ст. л. солі, лаврових листків, гвоздики, коріандру та чорного перцю.
- Закупорити банки і зберігати в холодильнику.
Запам’ятайте: на зиму не потрібно консервувати – морква завжди є в наявності, а тому ця закуска є відмінною для вживання протягом року.
Додаткові поради
Якщо ви пробували інші овочі засолювати незвичним способом, обов’язково діліться своїми ідеями в коментарях. Ми завжди раді новим експериментам на кухні!
Бажаю вам приємного приготування і смачних страв! Якщо наш рецепт вам сподобався, зберігайте його, щоб не загубити! Дякуємо також за вашу підтримку та поширення рецепту.
- Борщова заправка на зиму: з однієї банки — смачна каструля борщу для всієї родини! Перевірений часом рецепт!
- Готуємо заготовки на зиму: баклажани з солодким перцем у томаті – смачна та пікантна страва!
- Як я квашу капусту з медом: чоловік стверджує, що смачнішої ще не пробував. Рецепт, що розвіює сумніви – не встигаю робити, так швидко закінчується!
Увага! Відкрито найсмачніші чебуреки: ніжне листкове тісто та соковита начинка
- 12 смачних варіантів намазок для бутербродів: ваше домашнє натхнення!