Неймовірний десерт від української господині: розкішний маковий пляцок з коржем-еклером та ніжним вершковим кремом з желе!

Розкішний пляцок: макові коржі, корж-еклер та ніжний вершковий крем з желе

Справжній кулінарний шедевр: рецепт пляцка

Вам хочеться здивувати близьких смачним десертом? Пропонуємо приготувати розкішний пляцок, який стане прикрасою будь-якого святкового столу. Цей солодкий шедевр поєднує в собі макові коржі, корж-еклер та ніжний вершковий крем з желе.

Форма для випікання розміром 20х30 см.

Необхідні інгредієнти

  • Для макового коржа:
    • 6 яєць
    • 6 столових ложок цукру
    • 4 столові ложки сметани
    • 3 столові ложки майонезу
    • 2 чайні ложки соди
    • 12 столових ложок борошна
    • 1.5 склянки меленого маку
  • Для коржа-еклера:
    • 250 мл води
    • 80 г масла
    • 1 склянка борошна (250 мл)
    • 3 яйця
  • Для крему:
    • 250 мл вершків 33% або сметани
    • 3 столові ложки цукрової пудри
    • 500 г домашнього сиру або маскарпоне
    • 1 чайна ложка ванільного цукру
    • 200 мл води для желе

Приготування

Крок 1: Приготування макових коржів
Збийте яйця з цукром до пухкої маси. Додайте сметану, майонез, гашену оцтом соду, борошно і мак. Добре перемішайте. Потім розділіть тісто на дві частини та випікайте по 15 хвилин при 180°C.

Крок 2: Приготування коржа-еклера
Закип’ятіть воду з маслом. Додайте борошно і швидко перемішайте до утворення однорідного тіста. Остудіть, потім введіть яйця. Збийте міксером до однорідності. Випікайте два коржі на пергаменті по 20-25 хвилин при 180°C.

Крок 3: Приготування крему
Збийте вершки зі цукровою пудрою. Окремо змішайте сир з залишком пудри і ванільним цукром. Об’єднайте обидві маси. Для середнього шару додайте кубики застигаючого желе (застосуйте одна частина желе на 200 мл води).

Крок 4: Збірка пляцка
Чередуйте коржі і крем, розкладаючи кубики желе між шарами. Після завершення, поставте в холодильник для охолодження.

Смачного!

Розкішний пляцок: макові коржі, корж-еклер та ніжний вершковий крем з желе

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху