Цвєтаєвський яблучний пиріг: секрети приготування найулюбленішої випічки до чаю в домашніх умовах.

Представляємо вашій увазі рецепт десерту під назвою “Цвєтаєвський яблучний пиріг”. Це поєднання пісочного тіста та ніжної начинки з яблук і сметанного заварного крему, яке дуже легко приготувати і має чудовий смак. Десерт вирізняється різноманітністю текстур і смаків, які гармонійно доповнюють одне одного.

Цвєтаєвський яблучний пиріг

Інгредієнти:

Тісто:

  • 4 ст. ложки борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки сметани
  • щіпка солі
  • 1 ч. ложка розпушувача тіста

Начинка:

  • 400 г сметани
  • 1 яйце
  • 700 г яблук
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 ст. ложка борошна

Приготування:

  1. Підготувати всі необхідні інгредієнти.
  2. Приготування

  3. Замісити тісто, зручніше це робити в кухонному комбайні. До чаші додати борошно, сметану, холодне вершкове масло, сіль і розпушувач.
  4. Приготування

  5. Прокрутити до отримання м’якого, трохи липкого тіста. Загорнути в целофановий мішок і прибрати на 30 хвилин у холодильник.
  6. Приготування

  7. Для начинки використати сметану, яйце, борошно й цукор. Солодкість можна регулювати в залежності від сорту яблук.
  8. Приготування

  9. Збити всі інгредієнти до розчинення цукру.
  10. Приготування

  11. Розподілити охолоджене тісто по дну і стінках форми діаметром 20 см.
  12. Приготування

  13. Яблука очистити, нарізати на скибочки та висипати на тісто.
  14. Приготування

  15. Залити сметанною масою й трохи потрясти форму, щоб маса заповнила простір між яблуками.
  16. Приготування

  17. Розігріти духовку до 160 градусів і випікати пиріг протягом 30 хвилин. Слідкуйте за золотистістю тіста, щоб не пересушити верх.
  18. Приготування

  19. Дочекайтесь, поки пиріг охолоне у формі, щоб нарізати його акуратно.
  20. Приготування

Бажаємо приємного приготування та смачного! Якщо вам сподобався рецепт, зберігайте його, щоб не загубити.

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху