Смачний торт: «Пані Валевська»
Цей вишуканий десерт порадує навіть найбільш вибагливих гурманів! Нещодавно я вирішила спробувати приготувати щось оригінальне і обрала торт «Пані Валевська», дуже популярний у Польщі. Це дивовижне поєднання безе та горіхів неодмінно сподобається вам!

Інгредієнти
Для пісочного коржа:
- 300 г пшеничного борошна
- 200 г вершкового масла
- 4 жовтки
- 40 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 5 г розпушувача
Для безе:
- 4 яєчних білка
- 180 г цукрової пудри
- 10 г крохмалю
- 400 г джему з чорної смородини
- 100 г волоських горіхів
Для крему:
- 400 г молока
- 2 яйця
- 40 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 40 г крохмалю
- 150 г вершкового масла
Приготування
- Щоб приготувати пісочний корж, змішайте борошно з розпушувачем.
- Вершкове масло наріжте на кубики, додайте до борошна і перетворіть все в крихту.
- Збийте жовтки з цукром і ванільним цукром до однорідної маси, після чого змішайте з масляною крихтою і швидко замісіть тісто.
- Викладіть тісто на папір для випічки у формі і вирівняйте.
- Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте 10 хвилин.
- Окремо, збийте білки до стійкої піни. Поступово додавайте цукрову пудру, продовжуючи збивати до утворення міцних піків. Додайте крохмаль і акуратно перемішайте.
- Дістаньте корж з духовки, рівномірно намажте джемом з чорної смородини та викладіть збиті білки. Посипте нарізаними горіхами.
- Знову поставте в духовку, розігріту до 150 градусів, на 30 хвилин.
- Тим часом приготуйте крем: з’єднайте яйця, цукор, ванільний цукор і крохмаль, ретельно перемішайте. Потроху вливайте гаряче молоко, безперервно помішуючи.
- Нагрівайте яєчно-молочну суміш, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Дайте йому охолонути при кімнатній температурі, періодично помішуючи.
- Дістаньте корж, дайте йому повністю охолонути.
- Збийте м’яке вершкове масло, потроху додаючи охолоджений крем і ретельно перемішуючи.
- Розріжте корж навпіл, зібравши торт: на одну половину намазати крем, накрити другою.
- Помістіть торт у холодильник на 3 години.
Смачного!
- Приготування знаменитого курячого супу: простий, домашній та неймовірно смачний рецепт від української господині.
- Ніжний пиріг з варенням: простий пісний рецепт для чаю з доступних інгредієнтів та різноманітними начинками
- Домашні “Пісні Рогалики” до чаю: простий та перевірений рецепт від української господині
- Торт “День і Ніч”: смачний та легкий у приготуванні десерт для кожної господині
- Торт-пиріг “Пані Валевська”: найсмачніший і найкрасивіший десерт на вашому столі!
