Торт-пиріг “Пані Валевська”: найсмачніший і найкрасивіший десерт на вашому столі!

Смачний торт: «Пані Валевська»

Цей вишуканий десерт порадує навіть найбільш вибагливих гурманів! Нещодавно я вирішила спробувати приготувати щось оригінальне і обрала торт «Пані Валевська», дуже популярний у Польщі. Це дивовижне поєднання безе та горіхів неодмінно сподобається вам!

Інгредієнти

Для пісочного коржа:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 4 жовтки
  • 40 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 5 г розпушувача

Для безе:

  • 4 яєчних білка
  • 180 г цукрової пудри
  • 10 г крохмалю
  • 400 г джему з чорної смородини
  • 100 г волоських горіхів

Для крему:

  • 400 г молока
  • 2 яйця
  • 40 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г крохмалю
  • 150 г вершкового масла

Приготування

  1. Щоб приготувати пісочний корж, змішайте борошно з розпушувачем.
  2. Вершкове масло наріжте на кубики, додайте до борошна і перетворіть все в крихту.
  3. Збийте жовтки з цукром і ванільним цукром до однорідної маси, після чого змішайте з масляною крихтою і швидко замісіть тісто.
  4. Викладіть тісто на папір для випічки у формі і вирівняйте.
  5. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте 10 хвилин.
  6. Окремо, збийте білки до стійкої піни. Поступово додавайте цукрову пудру, продовжуючи збивати до утворення міцних піків. Додайте крохмаль і акуратно перемішайте.
  7. Дістаньте корж з духовки, рівномірно намажте джемом з чорної смородини та викладіть збиті білки. Посипте нарізаними горіхами.
  8. Знову поставте в духовку, розігріту до 150 градусів, на 30 хвилин.
  9. Тим часом приготуйте крем: з’єднайте яйця, цукор, ванільний цукор і крохмаль, ретельно перемішайте. Потроху вливайте гаряче молоко, безперервно помішуючи.
  10. Нагрівайте яєчно-молочну суміш, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Дайте йому охолонути при кімнатній температурі, періодично помішуючи.
  11. Дістаньте корж, дайте йому повністю охолонути.
  12. Збийте м’яке вершкове масло, потроху додаючи охолоджений крем і ретельно перемішуючи.
  13. Розріжте корж навпіл, зібравши торт: на одну половину намазати крем, накрити другою.
  14. Помістіть торт у холодильник на 3 години.

Смачного!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху