Томатний соус “Чатні” без оцту та стерилізації: смачний рецепт, що ідеально доповнить будь-яку страву

Смачний томатний соус без оцту
Томатний соус “Чатні” без оцту та стерилізації

Цей соус закохує в себе з першого разу! Смакує з будь-якою стравою, а процес його приготування максимально простий.

Приготування цього соусу справді легко, а результат обов’язково вразить усіх!

Інгредієнти:

Ця кількість розрахована на 2 банки по 720 мл.

  • Помідори – 2 кг
  • Олія – 5 ст. ложок
  • Зерниста гірчиця – 1,5 ст. ложки
  • Мелений коріандр – 1,5 ст. ложки
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Зіра – 1 ст. ложка
  • Імбир – 80 г
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукор – 3 ст. ложки
  • Палички кориці – на смак

Процес приготування:

Спочатку очистимо помідори від шкірки. Для цього зробіть надрізи, опустіть їх у киплячу воду на 2 хвилини, а потім в крижану воду – шкірка легко зніметься.

Далі подрібніть помідори за допомогою блендера або м’ясорубки.

У глибокій каструлі налийте олію і розігрійте її. Далі додайте зернисту гірчицю і ретельно перемішайте.

Поступово вводьте інші спеції: мелений коріандр, лавровий лист, гвоздику, корицю та зіру. Не забудьте також додати натертий імбир, при цьому старанно перемішуючи.

Далі влийте в каструлю подрібнені помідори, додайте сіль і варіть соус близько 25-30 хвилин. Не забувайте періодично помішувати і знімати піну.

Після цього слід прибрати з соусу всі тверді спеції (кава, гвоздика, лавровий лист) та додати цукор. Проваріть ще 5 хвилин, потім зніміть з вогню.

Тепер залишилося розкласти соус по стерилізованих банках, закрити кришками і залишити остигати. Цей соус може зберігатися навіть за кімнатної температури!

Смачний томатний соус

Цей соус смачний навіть просто на хлібі. Але якщо додати до м’яса або риби – це буде щось незабутнє!

Приємного приготування! Якщо вам сподобався рецепт, не забудьте зберегти його. Дякую за поширення!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху