Протягом сезону українці активно готують універсальну зелену заготівлю: соус, приправа та пряна паста на хліб – смачно та корисно!

Пропонуємо рецепт “зеленої” пасти з листя хрону, яка є не тільки смачною, але й універсальною. Цей соус чудово підходить до м’яса та риби, також може використовуватися як доповнення до різних маринадів або просто намазатися на хліб. Під час сезону її можна зберігати в холодильнику, а на зиму готувати кілька баночок.

зелена паста з хрону

Інгредієнти (на 2 баночки по 0.5 л):

  • Листя хрону – 30 шт. (великі)
  • Волоські горіхи – 250 г
  • Солодкий зелений перець – 250 г (очищений)
  • Часник – 100 г
  • Гострий зелений перець – 2 шт. (40 г)
  • Петрушка – 100 г
  • Кріп – 100 г
  • Сіль – 60 г
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Запашний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.
  • Олія – 150 мл

Приготування:

  1. Волоські горіхи заливають окропом на 20 хвилин, потім відкидають на друшляк, обсушують і обсмажують на сухій сковороді до золотистого кольору.
  2. обсмажені горіхи
  3. Листя хрону нарізають та перекладають у блендер.
  4. листя хрону
  5. Очищений зелений солодкий перець додають до блендера.
  6. солодкий перець
  7. В блендер також додають гострий перець, часник, кріп, петрушку та обсмажені волоські горіхи.
  8. інгредієнти в блендері
  9. Все перемелюють до однорідної маси, в кінці додають сіль, спеції та олію, ще раз перебивають до пастоподібної консистенції.
  10. перемішування
  11. Готову пасту розкладають по чистих баночках та зберігають у холодильнику або в темному прохолодному місці.
  12. готова паста

Першу дегустацію можна провести через 10 днів, але краще почекати близько 20 днів. Така паста зберігається в холодному місці протягом року. Вона підійде для вживання з м’ясом, а також в маринадах.

Найближчим часом буде представлений ще один рецепт з листям хрону і помідорами.
рецепт з листям хрону інгредієнти для рецепта
Спробуйте цей простий та смачний рецепт!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху