
Соковитий бісквітний пиріг з сирною начинкою
Приготування основи для цього ніжного пирога займає всього 15 хвилин. А після ще 30 хвилин випікання, на вашому столі з'явиться повітряний бісквіт, який прикрашений апетитною сирною масою з золотистою скоринкою.
Якщо ви бажаєте, можете посипати пиріг цукровою пудрою перед подачею. Аромат та смак цього десерту справді вражають, тож порадуйте свою сім'ю смачним частуванням!
Інгредієнти:
Для основи:
- 3 яйця;
- 150 г цукру;
- 100 г олії;
- 70 мл молока;
- 200 г борошна;
- 8 г розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- щіпка солі.
Для заправки:
- 250 г сиру;
- 2 ст. ложки цукру;
- 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю;
- 1 яйце;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування:

Спершу приготуємо тісто. В великій мисці збийте 3 яйця з цукром до утворення білої піни.

Додайте 150 г олії та 70 мл молока, добре перемішайте.

До суміші просійте борошно, додайте розпушувач, пакетик ванільного цукру та щіпку солі. Перемішайте до однорідності, щоб не залишилося грудочок. Суміш повинна нагадувати тісто для оладок.

Візьміть форму для запікання (розмір 22х22 см) та викладіть її пергаментом. Вилийте тісто та розрівняйте лопаткою.

Тепер створюємо сирну начинку. У мисці змішайте сир, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку кукурудзяного крохмалю, яйце і ванільний цукор. Збивайте до отримання однорідної маси.

Викладіть начинку в кондитерський мішок (якщо немає, використовуйте тонкий поліетиленовий пакет). Акуратно нанесіть сирну начинку у вигляді сіточки на пиріг, залишаючи відстань між смужками в 3-4 см.

Випікайте в розігрітій до 180°C духовці близько 30-35 хвилин (час може відрізнятися в залежності від вашої духовки).

По завершенні випікання, дістаньте пиріг з духовки та дайте йому охолонути протягом 10 хвилин. Потім обережно вийміть його з форми за допомогою пергаменту та перекладіть на решітку. При бажанні, посипте цукровою пудрою через ситечко.

Дайте повністю охолонути, після чого розріжте на порційні шматочки та насолоджуйтесь.
Смачного вам, а якщо рецепт сподобався — не забудьте зберегти його! Дякую за ваші вподобайки та поширення рецепту!
- Борщова заправка на зиму: з однієї банки — смачна каструля борщу для всієї родини! Перевірений часом рецепт!
- Готуємо заготовки на зиму: баклажани з солодким перцем у томаті – смачна та пікантна страва!
- Як я квашу капусту з медом: чоловік стверджує, що смачнішої ще не пробував. Рецепт, що розвіює сумніви – не встигаю робити, так швидко закінчується!
Увага! Відкрито найсмачніші чебуреки: ніжне листкове тісто та соковита начинка
- 12 смачних варіантів намазок для бутербродів: ваше домашнє натхнення!