«Лимонно-яблучний пиріг з меренгою: смакота, якою насолоджуються кожні два тижні в сезон яблук!»

🍋🍏 Лимонно-яблучний пиріг з меренгою 🥯

Нічого смачнішого я давно не їла! В сезон яблук печу по 2 рази на тиждень! Лимонно-яблучний пиріг з меренгою

Необхідні інгредієнти⬇️

Для основи з пісочного тіста:

  • ✨ 4 жовтки;
  • ✨ 4 ст. л. цукру;
  • ✨ 4 ст. л. холодної води;
  • ✨ 350-400 г борошна;
  • ✨ 180 г вершкового масла;
  • ✨ 0,5 ч. л. соди (погасити оцтом);
  • ✨ 1 пакетик ваніліну.

Для начинки:

  • ✨ 2 лимони;
  • ✨ 2 яблука;
  • ✨ 6-8 ст. л. цукру;
  • ✨ 2-3 ст. л. крохмалю.

Для меренги:

  • ✨ 4 білки;
  • ✨ 8-10 ст. л. цукру;
  • ✨ 1 ст. лимонного соку;
  • ✨ 1 пакетик ваніліну.

Нічого смачнішого я давно не їла! В сезон яблук печу по 2 рази на тиждень! Лимонно-яблучний пиріг з меренгою

Як приготувати:

🍋✨🌿 Розпочнемо з приготування пісочної основи. Для цього змішуємо вершкове масло, цукор, жовтки та ванілін. Додаємо борошно (по потребі) і соду, попередньо погашену оцтом. Потім вливаємо холодну воду та замішуємо тісто до однорідної консистенції. Готове тісто викладаємо у форму, формуючи бортики, та ставимо в духовку на 10 хвилин.

🍋✨🌿 Поки основа випікається, підготуємо начинку. Очищені яблука натерти на великій терці, а лимони подрібнити разом зі шкіркою в блендері. Змішуємо яблука з лимоном, додаємо цукор і крохмаль. Тщательно перемішуємо і викладаємо на пісочну основу, попередньо злегка посипану крохмалем. Випікаємо в розігрітій до 200 °C духовці протягом 30-40 хвилин (контролюйте процес по своїй духовці).

🍋✨🌿 Поки пиріг у духовці, готуємо меренгу. Збиваємо білки з цукром та лимонним соком до стійких піків. В кінці додаємо ванілін.

🍋✨🌿 Викладаємо меренгу на начинку і повертаємо в духовку до золотистої скоринки (~10 хвилин).

🍋✨🌿 Після випікання, даємо пирогу охолонути, розрізаємо його та насолоджуємося зі свіжозавареним чаєм.

Якщо вам сподобався рецепт, не забудьте поставити ❤, зберегти його у себе 📝 та поділитися з друзями ↗️

Не забувайте: готуйте з любов’ю та задоволенням 💛🤗

Нічого смачнішого я давно не їла! В сезон яблук печу по 2 рази на тиждень! Лимонно-яблучний пиріг з меренгою

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху