Смачна зима: щорічна традиція приготування маринованого смаженого перцю з часником

[

Маринований смажений перець з часником на зиму

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування ароматної закуски з болгарського перцю. Це пікантне блюдо має насичений кисло-солодкий смак і його легко приготувати.

Для заготівлі рекомендовано вибирати дрібніший перець, адже так він легше вміститься в банку. Можна закривати перець цілком, видаливши плодоніжку, або ж видалити насіння.

Інгредієнти для приготування на 1 банку об’ємом 500 мл:

  • болгарський перець – приблизно 500 г
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 1 чайна ложка
  • цукор – 3 чайні ложки
  • оцет 9% – 1 столова ложка
  • вода (окріп) – 100 мл
  • олія для смаження перцю

Приготування:

На сковороду налийте олію без запаху, викладіть підготовлений перець, накрийте кришкою і обсмажте з усіх боків на середньому вогні. Під час обсмажування подрібніть часник.

Перець має стати м’яким, що дозволить легко укласти його у банки. При бажанні можна зняти з перців шкірку.

У заздалегідь стерилізовані банки покладіть обсмажений перець, пересипаючи його часником. Не потрібно занадто щільно утрамбовувати, залишайте невеликі порожнини.

В банку з перцем додайте сіль, цукор, влийте оцет та залийте окропом.

Обов’язково простерилізуйте заготовку. Для цього на дно каструлі покладіть тканину, помістіть банки і залийте їх теплою водою по плічка, прикрийте кришками. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння та стерилізуйте заготовки 20-25 хвилин на помірному вогні. Після цього відразу закрутіть кришками, переверніть догори дном та укутайте до повного остигання. Зберігайте заготівлю у сухому, темному та прохолодному місці.

Цей перець можна використовувати як закуску або додавати в піцу та салати. Успіхів у приготуванні!

Маринований смажений перець з часником на зиму

Бажаємо приємних приготувань та смачного вам! Не забувайте зберігати цей рецепт!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху