

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування ароматної закуски з болгарського перцю. Це пікантне блюдо має насичений кисло-солодкий смак і його легко приготувати.
Для заготівлі рекомендовано вибирати дрібніший перець, адже так він легше вміститься в банку. Можна закривати перець цілком, видаливши плодоніжку, або ж видалити насіння.
Інгредієнти для приготування на 1 банку об’ємом 500 мл:
- болгарський перець – приблизно 500 г
- часник – 2 зубчики
- сіль – 1 чайна ложка
- цукор – 3 чайні ложки
- оцет 9% – 1 столова ложка
- вода (окріп) – 100 мл
- олія для смаження перцю
Приготування:
На сковороду налийте олію без запаху, викладіть підготовлений перець, накрийте кришкою і обсмажте з усіх боків на середньому вогні. Під час обсмажування подрібніть часник.
Перець має стати м’яким, що дозволить легко укласти його у банки. При бажанні можна зняти з перців шкірку.
У заздалегідь стерилізовані банки покладіть обсмажений перець, пересипаючи його часником. Не потрібно занадто щільно утрамбовувати, залишайте невеликі порожнини.
В банку з перцем додайте сіль, цукор, влийте оцет та залийте окропом.
Обов’язково простерилізуйте заготовку. Для цього на дно каструлі покладіть тканину, помістіть банки і залийте їх теплою водою по плічка, прикрийте кришками. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння та стерилізуйте заготовки 20-25 хвилин на помірному вогні. Після цього відразу закрутіть кришками, переверніть догори дном та укутайте до повного остигання. Зберігайте заготівлю у сухому, темному та прохолодному місці.
Цей перець можна використовувати як закуску або додавати в піцу та салати. Успіхів у приготуванні!
Бажаємо приємних приготувань та смачного вам! Не забувайте зберігати цей рецепт!
- Пенсійний фонд на межі виживання: скільки ще триватиме його існування?
- Як натерти крани у ванній та на кухні, щоб вони сяяли, наче нові: корисні поради.
- Плани Росії в Білорусі: Зеленський отримав інформацію від СЗР.
- На Запоріжжі загинув снайпер з Закарпаття: деталі трагедії та втрати України у війні
- Скільки солі потрібно для засолювання 1 кг капусти? Відкрито секрет: ідеальний рецепт квашеної капусти!