Представляємо вашій увазі чудовий рецепт домашнього яблучного оцту, що перевірений часом. Ділимося власним досвідом та секретами!
🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏

Інгредієнти для приготування
- Яблука — 4,7 кг
- Цукор — 0,5 кг
- Вода — 6 літрів
- Невелика пластикова ємність з широким горлом
Процес приготування
1. Яблука потрібно ретельно помити і подрібнити. Найзручніше робити це за допомогою м'ясорубки.
2. Всі інгредієнти змішуємо в підготовленій ємності. Необхідно забезпечити температуру в приміщенні від 20 до 30 градусів та кілька разів на день добре перемішувати суміш дерев'яною або пластиковою лопаткою.
3. Залишаємо суміш на два тижні. Потім ретельно проціджуємо, накриваємо марлею і ставимо ще на 3-4 тижні, не втручаючись у процес. У цей час на поверхні з'явиться біла плівка – це оцтовий гриб (оцтова матка).
Секрети приготування
- Якщо гриб з’явився, оцет матиме чудову якість та смак.
- Необхідно зберігати оцет лише в темному місці.
- Коли гриб почне рости, його слід перенести на поверхню плівки, щоб він краще розвивався.
4. Після завершення процесу через місяць готовий оцет розливаємо в пляшки та зберігаємо у підвалі. Таким чином, ви отримаєте натуральний та смачний продукт!
Готовте з любов’ю та насолоджуйтеся смачним яблучним оцтом! Смачного!🙏
- Приготування знаменитого курячого супу: простий, домашній та неймовірно смачний рецепт від української господині.
- Ніжний пиріг з варенням: простий пісний рецепт для чаю з доступних інгредієнтів та різноманітними начинками
- Домашні “Пісні Рогалики” до чаю: простий та перевірений рецепт від української господині
- Торт “День і Ніч”: смачний та легкий у приготуванні десерт для кожної господині
- Торт-пиріг “Пані Валевська”: найсмачніший і найкрасивіший десерт на вашому столі!
