Вражаюча користь домашнього яблучного оцту: ділимося перевіреним рецептом, яким користувався ще прадідусь!

Представляємо вашій увазі чудовий рецепт домашнього яблучного оцту, що перевірений часом. Ділимося власним досвідом та секретами!
🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🍏

Корисний домашній яблучний оцет - перевірений рецепт!

Інгредієнти для приготування

  • Яблука — 4,7 кг
  • Цукор — 0,5 кг
  • Вода — 6 літрів
  • Невелика пластикова ємність з широким горлом

Процес приготування

1. Яблука потрібно ретельно помити і подрібнити. Найзручніше робити це за допомогою м'ясорубки.

2. Всі інгредієнти змішуємо в підготовленій ємності. Необхідно забезпечити температуру в приміщенні від 20 до 30 градусів та кілька разів на день добре перемішувати суміш дерев'яною або пластиковою лопаткою.

3. Залишаємо суміш на два тижні. Потім ретельно проціджуємо, накриваємо марлею і ставимо ще на 3-4 тижні, не втручаючись у процес. У цей час на поверхні з'явиться біла плівка – це оцтовий гриб (оцтова матка).

Секрети приготування

  • Якщо гриб з’явився, оцет матиме чудову якість та смак.
  • Необхідно зберігати оцет лише в темному місці.
  • Коли гриб почне рости, його слід перенести на поверхню плівки, щоб він краще розвивався.

4. Після завершення процесу через місяць готовий оцет розливаємо в пляшки та зберігаємо у підвалі. Таким чином, ви отримаєте натуральний та смачний продукт!

Готовте з любов’ю та насолоджуйтеся смачним яблучним оцтом! Смачного!🙏

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху