Домашня випічка: закарпатські «кіфлики» з двома різними начинками – незамінна частина святкового столу!

Кіфлики з різними начинками - смачна домашня випічка!

Секрети приготування «Кіфликів»

Привіт усім! Сьогодні радимо вам приготувати надзвичайно смачні «Кіфлики», які стали незамінною частиною нашого святкового столу. Ця домашня випічка завжди тішить родину, тому варто спробувати!

Не забудьте, якщо вам сподобається рецепт — ставте лайк, зберігайте нас в закладках, продукуйте і діліться своїми результатами!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 500 г
  • Сметана — 300 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Маргарин — 100 г
  • Сіль — щіпка
  • Яєчні жовтки — 2 шт.

Для начинки:

  • Для першої начинки: Грецькі горіхи — 250 г, цукор — 200 г, яєчні білки — 2 шт.
  • Для другої начинки: Курага — 250 г, цукор — 200 г.

Приготування:

  1. Просіюємо борошно. Додаємо щіпку солі, м’яке вершкове масло, маргарин, жовтки і сметану. Замішуємо тісто, після чого ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
  2. Готове тісто

  3. Волоські горіхи необхідно підсушити на сковороді або в духовці, після чого подрібнити за допомогою блендера. Додаємо цукор і два яєчні білки, все добре перемішуємо.
  4. Курагу замочуємо на одну годину, а потім подрібнюємо в блендері. Додаємо цукор і перемішуємо до однорідної консистенції.
  5. Тісто ділимо на 8 рівних шматочків. Кожен шматочок оформляємо в кульку, а потім розкочуємо в тонкий пласт, який нарізаємо на 8 частин.
  6. Форма кіфликів

  7. Кладемо начинку на край кожної частини і загортаємо в рогалик.
  8. Формуємо кіфлики

  9. Рогалики викладаємо на пергамент і відправляємо в духовку на 25 хвилин при температурі 180°C.
  10. Смачна готова випічка

  11. Готові кіфлики посипаємо цукровою пудрою для яскравого смаку.
  12. Кіфлики готові до подачі

Смачного! Сподіваюсь, вам сподобається ця випічка так само, як і нам! 😘

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху