Святкова випічка: Готуємо закарпатські «Кіфлики» з двома начинками на ідеальному тісті!

Закарпатські Кіфлики - смачна домашня випічка, яка завжди на столі під час свят!

Готуємо смачні «Кіфлики»!

Вітаємо всіх кулінарів! Сьогодні у нас на розгляді приготування смачних закарпатських «Кіфликів». Це традиційна домашня випічка, яка завжди радує на сімейних святах. Якщо рецепт вам сподобається, не забудьте зберегти його та поділитися результатом з друзями!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 500 г
  • Сметана — 300 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Маргарин — 100 г
  • Сіль — щіпка
  • Жовтки — 2 шт.

Для начинки:

  • Грецький горіх — 250 г
  • Цукор — 200 г
  • Яєчні білки — 2 шт.
  • Курага — 250 г

Процес приготування:

1. Візьміть просіяне борошно і додайте до нього щіпку солі. Потім введіть кімнатної температури масло і маргарин, 2 жовтки та сметану. Замісіть тісто та приберіть його в холодильник на 30-40 хвилин.

Процес приготування Кіфликів.

2. Грецький горіх промийте та підсушіть на сковороді, а потім подрібніть у блендері. Змішайте його з цукром і 2 білками.

3. Курагу залийте водою на 1 годину, потім також подрібніть у блендері і змішайте з цукром.

4. Тісто розділіть на 8 частин, сформуйте з них кульки. Розкатуйте кожну кульку в тонкий пласт і наріжте на 8 частин. На край кожної частини покладіть начинку та загорніть у вигляді рогалика.

Рогалики з Кіфликів.

5. Розкладіть рогалики на пергамент і випікайте близько 25 хвилин при температурі 180 °C.

Смачна випічка Кіфлики готова!

6. Готові рогалики посипте цукровою пудрою для більшої смакової насолоди.

Кіфлики в сервіруванні.

Смачного чаювання! Нехай ваша випічка завжди радує!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху