Пиріг «Дамська примха»: Смак минулого з легкістю приготування
Цей десерт повертає нас у 80-90-ті роки, коли його популярність була на піку. Якщо ви не пробували цей пиріг раніше, обов’язково внесіть його до свого кулінарного репертуару. Він неймовірно смачний, ароматний і стане гривусом на вашому столі!

Інгредієнти:
- Яйця – 4-5 шт.
- Цукор – 250 г
- Сіль – щіпка
- Вершкове масло – 150 г
- Сметана (20%) – 250 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Борошно – 230 г
- Горіхи волоські – 100 г
- Джем або варення – 250 г
Приготування:
- Розділіть яйця на жовтки та білки. Помістіть білки у холодильник, а жовтки покладіть у миску.
- Додайте щіпку солі до жовтків, всипте 125 г цукру і збийте міксером до пишності, близько 2 хвилин.
- Додайте до збитих жовтків 250 г сметани та 150 г розтопленого, але охолодженого масла. Перемішайте ще раз до однорідності.
- У окремій мисці змішайте 230 г просіяного борошна з 1 ч. л. розпушувача, а потім додайте до рідкої маси і замісіть тісто на слабкій швидкості міксера. Тісто повинно вийти досить густим.
- Вистеліть форму пергаментним папером і викладіть тісто, рівномірно розподіляючи його.
- Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці 25-30 хвилин.

Зробимо меренгу:
- Дістаньте білки з холодильника. Додайте щіпку солі і збивайте на високій швидкості до появи пишної піни.
- Постепенно всипайте ще 125 г цукру і продовжуйте збивати до отримання стійких піків.
- Не забудьте подрібнити волоські горіхи – вони нададуть необхідну текстуру пирогу.
Збірка пирога:
- Вийміть бісквіт з духовки і дайте йому охолонути протягом 5 хвилин.
- Змастіть корж джемом або варенням, а зверху викладіть меренгу.
- Поверніть пиріг у духовку на 10-15 хвилин, поки меренга не стане золотавою.

Після закінчення випікання, дайте пирогу охолонути у формі, потім перекладіть його на рівну поверхню і обережно зніміть папір. Вгорі посипте рубаними горіхами та наріжте на порційні шматки.

Зберігайте залишки в закритому контейнері у холодильнику. Цей пиріг виходить м’яким, ніжним і дуже смачним. Я впевнена, що спробувавши його один раз, ви захочете готувати його знову!
Бажаю вам чудових приготувань і смачного! Якщо вам сподобався рецепт, не забудьте зберегти його для майбутнього!
- Приготування знаменитого курячого супу: простий, домашній та неймовірно смачний рецепт від української господині.
- Ніжний пиріг з варенням: простий пісний рецепт для чаю з доступних інгредієнтів та різноманітними начинками
- Домашні “Пісні Рогалики” до чаю: простий та перевірений рецепт від української господині
- Торт “День і Ніч”: смачний та легкий у приготуванні десерт для кожної господині
- Торт-пиріг “Пані Валевська”: найсмачніший і найкрасивіший десерт на вашому столі!
