Готую пиріг “Дамська примха”: популярний у 90-ті, відзначається смаком, красою та легкістю приготування!

Пиріг «Дамська примха»: Смак минулого з легкістю приготування

Цей десерт повертає нас у 80-90-ті роки, коли його популярність була на піку. Якщо ви не пробували цей пиріг раніше, обов’язково внесіть його до свого кулінарного репертуару. Він неймовірно смачний, ароматний і стане гривусом на вашому столі!

Пиріг «Дамська примха»

Інгредієнти:

  • Яйця – 4-5 шт.
  • Цукор – 250 г
  • Сіль – щіпка
  • Вершкове масло – 150 г
  • Сметана (20%) – 250 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 230 г
  • Горіхи волоські – 100 г
  • Джем або варення – 250 г

Приготування:

  1. Розділіть яйця на жовтки та білки. Помістіть білки у холодильник, а жовтки покладіть у миску.
  2. Додайте щіпку солі до жовтків, всипте 125 г цукру і збийте міксером до пишності, близько 2 хвилин.
  3. Додайте до збитих жовтків 250 г сметани та 150 г розтопленого, але охолодженого масла. Перемішайте ще раз до однорідності.
  4. У окремій мисці змішайте 230 г просіяного борошна з 1 ч. л. розпушувача, а потім додайте до рідкої маси і замісіть тісто на слабкій швидкості міксера. Тісто повинно вийти досить густим.
  5. Вистеліть форму пергаментним папером і викладіть тісто, рівномірно розподіляючи його.
  6. Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці 25-30 хвилин.
Процес приготування пирога

Зробимо меренгу:

  1. Дістаньте білки з холодильника. Додайте щіпку солі і збивайте на високій швидкості до появи пишної піни.
  2. Постепенно всипайте ще 125 г цукру і продовжуйте збивати до отримання стійких піків.
  3. Не забудьте подрібнити волоські горіхи – вони нададуть необхідну текстуру пирогу.

Збірка пирога:

  1. Вийміть бісквіт з духовки і дайте йому охолонути протягом 5 хвилин.
  2. Змастіть корж джемом або варенням, а зверху викладіть меренгу.
  3. Поверніть пиріг у духовку на 10-15 хвилин, поки меренга не стане золотавою.
Готовий пиріг «Дамська примха»

Після закінчення випікання, дайте пирогу охолонути у формі, потім перекладіть його на рівну поверхню і обережно зніміть папір. Вгорі посипте рубаними горіхами та наріжте на порційні шматки.

Пиріг «Дамська примха» на столі

Зберігайте залишки в закритому контейнері у холодильнику. Цей пиріг виходить м’яким, ніжним і дуже смачним. Я впевнена, що спробувавши його один раз, ви захочете готувати його знову!

Бажаю вам чудових приготувань і смачного! Якщо вам сподобався рецепт, не забудьте зберегти його для майбутнього!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху