









Чорна смородина на зиму: три прості та смачні рецепти без загусників і цукру.
Рецепт №1: Густе варення з чорної смородини

Інгредієнти:
- Смородина чорна – 2 кг
- Цукор – 1,8 кг
- Вода – 100 мл
Виходить 3 літри або 6 банок по 500 мл.
Покрокове приготування:
1. Приготування варення починаємо, розчиняючи цукор у воді.
2. У киплячий сироп всипаємо добре помиту смородину.
3. Варимо 15 хвилин, помішуючи, і додаємо решту цукру.
4. Розливаємо по стерилізованих банках.
5. Закриваємо кришками та залишаємо охолоджуватись.
Рецепт №2: Джем із чорної смородини
Інгредієнти:
- Смородина чорна – 2 кг
- Цукор – 1 кг
Виходить 5 банок по 500 мл.
Покрокове приготування:
1. Смородину миємо, видаляємо гілочки та просушуємо.
2. Перекладаємо смородину в каструлю з товстим дном та варимо.
3. Перетворюємо на пюре блендером.
4. Додаємо цукор за смаком і варимо до однорідності.
5. Розливаємо у стерилізовані банки та закриваємо кришками.
Рецепт №3: Смородина без цукру цілими ягодами
Покрокове приготування:
1. Смородину засипаємо в півлітрові банки.
2. Наливаємо окріп у банки, у зимовий період використовуємо для приготування узварів.
3. Накриваємо банки та залишаємо на 15 хвилин для прогріву.
4. Воду з банок зливаємо, кип’ятимо та повертаємо назад у банки.
5. Закриваємо банки та залишаємо охолоджуватись у перевернутому вигляді.
Смачного!
- Мышь с криком: “а где ж я столоваться буду!?” помчалась обратно.😂
- Пухнасті вишневі пиріжки, як у бабусі: домашній рецепт із начинкою, що не витікає, у кафе “Серце міста”
Ніжний пиріг з заварним кремом і лимонною ноткою представляє кафе “Серце міста”
- Смажені пиріжки з зеленою цибулею та яйцем: заварне тісто без вистоювання від кафе “Серце міста”
- Пиріжки з капустою: пухкі, соковиті та ароматні – смак базарної свіжини в кафе “Серце міста”
