Зимові рецепти чорної смородини: 3 перевірених способи приготування без цукру та загусників!

Чорна смородина на зиму: три прості та смачні рецепти без загусників і цукру.

Чорна смородина на зиму

Рецепт №1: Густе варення з чорної смородини

Густе варення з чорної смородини

Інгредієнти:

  • Смородина чорна – 2 кг
  • Цукор – 1,8 кг
  • Вода – 100 мл

Виходить 3 літри або 6 банок по 500 мл.

Покрокове приготування:

1. Приготування варення починаємо, розчиняючи цукор у воді.

2. У киплячий сироп всипаємо добре помиту смородину.

Приготування варення

3. Варимо 15 хвилин, помішуючи, і додаємо решту цукру.

4. Розливаємо по стерилізованих банках.

Готове варення

5. Закриваємо кришками та залишаємо охолоджуватись.

Рецепт №2: Джем із чорної смородини

Джем з чорної смородини

Інгредієнти:

  • Смородина чорна – 2 кг
  • Цукор – 1 кг

Виходить 5 банок по 500 мл.

Покрокове приготування:

1. Смородину миємо, видаляємо гілочки та просушуємо.

2. Перекладаємо смородину в каструлю з товстим дном та варимо.

Приготування джему

3. Перетворюємо на пюре блендером.

4. Додаємо цукор за смаком і варимо до однорідності.

Готовий джем

5. Розливаємо у стерилізовані банки та закриваємо кришками.

Рецепт №3: Смородина без цукру цілими ягодами

Смородина без цукру

Покрокове приготування:

1. Смородину засипаємо в півлітрові банки.

2. Наливаємо окріп у банки, у зимовий період використовуємо для приготування узварів.

Приготування смородини

3. Накриваємо банки та залишаємо на 15 хвилин для прогріву.

4. Воду з банок зливаємо, кип’ятимо та повертаємо назад у банки.

Завершення процесу

5. Закриваємо банки та залишаємо охолоджуватись у перевернутому вигляді.

Смачного!

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху