Лише за 2 години – 24 банки огірків за незвичайним рецептом, який підкорив прихильників маринування!

За дві години вдалося закрутити 24 банки огірків. Багато людей, які їх смакували, відзначили, що маринування здійснене за цим рецептом є чудовим варіантом для зберігання цього овоча. Рекомендуємо зберегти та спробувати приготувати ці смачні огірки для своєї сім’ї.

Мариновані огірки за незвичайним рецептом

Готування до зими є важливим етапом для багатьох. Зазвичай використовують різні овочі в великих обсягах. У холодні зимові вечори сім'я може насолодитися смачними стравами. Окрім соління, популярне також маринування огірків. Сьогодні пропонуємо рецепт маринованих огірків з особливим підходом. Зацікавлені? Запрошуємо до кухні!

Інгредієнти:

На 700 грамову банку:

  • Огірки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Чорний перець – 5-7 горошин
  • Запашний перець – 3 горошини
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 1,5 л на 5 л каструлю
  • Окріп

Приготування:

  1. Наперед простерилізувати банки та прокип’ятити кришки. Можна використовувати банки будь-якого розміру. В кожну банку додати нарізаний часник, чорний та запашний перець, лавровий лист, а також півтори чайні ложки цукру та солі.
  2. У великій каструлі з оцтом підігріти суміш, прикривши кухонні двері і вікна для вентиляції.
  3. Коли в оцті з’являться бульбашки, додати огірки та бланшувати до зміни кольору.
  4. Час бланшування залежить від розміру огірків. Дрібні займуть приблизно одну хвилину, більші – від 2 до 5 хвилин. Потім огірки скласти у банки.
  5. Залити банки окропом.
  6. Закрутити банки та струсити їх, щоб розчинити сіль і цукор. Перевернути банки вверх дном для охолодження під покривалом.
  7. Мариновані огірки стануть приємним сюрпризом для тих, хто їх смакуватиме. Всі будуть просити рецепт.

Бажаємо приємного готування та смачного! Якщо рецепт сподобався, не забувайте зберігати для себе.

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху