Смачно без м’яса: готуємо баклажани, поки триває сезон!

Баклажан як шніцель
Апетитний баклажан в стилі шніцель
Фото: depositphotos.com

На думку кулінарів, “соковитий та хрусткий баклажан смакує навіть без м’ясних інгредієнтів!”

Інгредієнти:

  • 5–6 баклажанів;
  • пармезан або інший твердий сир;
  • 400 г томатів у власному соку;
  • одна цибулина;
  • три зубчики часнику;
  • додаткові свіжі томати (за бажанням);
  • базилік, чебрець, материнка;
  • 200 г борошна;
  • 75 г кукурудзяного крохмалю;
  • спеції: паприка, коріандр, сушений часник, чорний перець, сіль;
  • несолодкі кукурудзяні пластівці або панірувальні сухарі.

Приготування:

  1. Спочатку проколіть баклажани виделкою і запікайте їх в духовці при температурі +250 °С протягом 20–25 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Після цього накрийте їх фольгою і дайте охолонути.
  2. Очищені баклажани акуратно розімніть виделкою, щоб утворилися плоскі “стейки”. Додайте трохи солі.
  3. У глибокій ємності змішайте борошно з кукурудзяним крохмалем. Додайте по 0,5 ч. л. спецій, свіжомелений перець, сіль та подрібнені свіжі трави (сушені також можна, але їх слід перед цим подрібнити).
  4. Додайте до борошняної суміші воду, щоб отримати консистенцію, аналогічну тісти для млинців. Кукурудзяні пластівці подрібніть і викладіть в окрему тарілку. Підготуйте сковороду з олією для смаження.
  5. Занурте баклажан у кляр з обох сторін, потім обваляйте у пластівцях. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
  6. Для соусу наріжте цибулю на дрібні шматочки, обсмажте її, додайте часник і свіжі трави, потім томати у власному соку і подрібнені свіжі томати. Тушкуйте на повільному вогні 10–12 хвилин, щоб соус став солодшим і набув однорідної консистенції.
  7. На тарілку налийте теплий соус, зверху посипте тертим пармезаном, а також розкладіть гарячі баклажани. Додатково ще раз притруште пармезаном.

Ще зараз читають наші читачі

Прокрутка до верху