
Фото: depositphotos.com
На думку кулінарів, “соковитий та хрусткий баклажан смакує навіть без м’ясних інгредієнтів!”
Інгредієнти:
- 5–6 баклажанів;
- пармезан або інший твердий сир;
- 400 г томатів у власному соку;
- одна цибулина;
- три зубчики часнику;
- додаткові свіжі томати (за бажанням);
- базилік, чебрець, материнка;
- 200 г борошна;
- 75 г кукурудзяного крохмалю;
- спеції: паприка, коріандр, сушений часник, чорний перець, сіль;
- несолодкі кукурудзяні пластівці або панірувальні сухарі.
Приготування:
- Спочатку проколіть баклажани виделкою і запікайте їх в духовці при температурі +250 °С протягом 20–25 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Після цього накрийте їх фольгою і дайте охолонути.
- Очищені баклажани акуратно розімніть виделкою, щоб утворилися плоскі “стейки”. Додайте трохи солі.
- У глибокій ємності змішайте борошно з кукурудзяним крохмалем. Додайте по 0,5 ч. л. спецій, свіжомелений перець, сіль та подрібнені свіжі трави (сушені також можна, але їх слід перед цим подрібнити).
- Додайте до борошняної суміші воду, щоб отримати консистенцію, аналогічну тісти для млинців. Кукурудзяні пластівці подрібніть і викладіть в окрему тарілку. Підготуйте сковороду з олією для смаження.
- Занурте баклажан у кляр з обох сторін, потім обваляйте у пластівцях. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
- Для соусу наріжте цибулю на дрібні шматочки, обсмажте її, додайте часник і свіжі трави, потім томати у власному соку і подрібнені свіжі томати. Тушкуйте на повільному вогні 10–12 хвилин, щоб соус став солодшим і набув однорідної консистенції.
- На тарілку налийте теплий соус, зверху посипте тертим пармезаном, а також розкладіть гарячі баклажани. Додатково ще раз притруште пармезаном.
- Алиса вышла посмотреть на носочки…🦊: Ах у тебя носочки? Тогда мне куру давай и сырники.😜
- Самые очаровательные животные планеты: квокка, ай-ай и другие удивительные создания.
- Наймиліші тварини світу: квокка, ай-ай та інші унікальні створіння.
- Забавные животные – смешные и милые животные. для настроения
- – Да там один клюв, Вань! А тут мяяяясо
