Мочені яблука: корисна закуска різної солодкості
Мочені яблука – це не лише смачна, але й корисна закуска, яка може стати одним із ваших улюблених видів консервації. Ці фрукти, приготовані за особливими рецептами, отримують унікальний кисло-солодкий смак завдяки бродінню у соляному розчині.

Цей вид консервації не тільки смачний, а й корисний для травлення і загального стану організму. Мочені яблука містять вітаміни та мікроелементи, які позитивно впливають на обмін речовин. Готувати їх дуже просто, і для цього не потрібні специфічні навички чи складні продукти.
Мочені яблука в трилітровій банці
Для квашення виберіть пізні сорти яблук з невеликими кисло-солодкими плодами, без тріщин на шкірочці. Пропорції солі можна зменшити, але повністю виключати не рекомендується, інакше бродіння може не відбутися.
Інгредієнти
- 1,5 кг яблук;
- 1,5 л води;
- 3 ст. ложки цукру;
- 1 ст. ложка меду;
- 1 ст. ложка солі.
Приготування
Вам не потрібно стерилізувати банку. Укладіть у неї добре помиті яблука. В холодній воді розчиніть цукор, сіль та мед. Залийте отриманою сумішшю яблука, прикрийте горлечко марлею у кілька шарів.
Залиште в темному місці на місяць. Під час бродіння рідина може випаровуватись, тому потрібно буде доливати маринад. Коли яблука стануть готовими, закрийте банку кришкою і зберігайте в холодильнику або льоху.
Класичні квашені яблука по-старовинному
Для цього рецепту вам знадобиться бочка або велика місткість. Також використовується житнє борошно для виготовлення закваски, що додає характерного смаку.
Інгредієнти
- 5-7 кг яблук;
- 5 листів смородини або вишні;
- 200 г житнього борошна або 500 г цукру;
- 2-3 ст. ложки солі;
- 10 л води.
Приготування
На дно ємності розкладете листя. Потім щільно укладіть яблука. Для закваски можна приготувати солодку або житню суміш. Солодка: доведіть до кипіння 10 л води з цукром та сіллю, остудіть. Житня: залийте борошно водою, додайте сіль, дайте відстоятися.
Залийте фрукти приготованою сумішшю і накрийте кришкою. Залиште на місяць у холодному місці, доливаючи воду за потреби.
Найпростіші мочені яблука – швидкий рецепт
Цей варіант є найшвидшим і простим способом приготування.
Інгредієнти
- 2 кг яблук;
- 1 л холодної води;
- 3 ст. ложки цукру;
- 2 ст. ложки солі;
- 1 лавровий лист;
- 1 сушена гвоздика.
Приготування
Закрийте банку з яблуками і сумішшю кришкою та добре струсіть. На приготування піде всього 5 хвилин, але бродити вони будуть не менше 30 днів.
Додаткові матеріали
Вас також можуть зацікавити різні рецепти та поради з приготування інших видів консервації.
- Алиса вышла посмотреть на носочки…🦊: Ах у тебя носочки? Тогда мне куру давай и сырники.😜
- Самые очаровательные животные планеты: квокка, ай-ай и другие удивительные создания.
- Наймиліші тварини світу: квокка, ай-ай та інші унікальні створіння.
- Забавные животные – смешные и милые животные. для настроения
- – Да там один клюв, Вань! А тут мяяяясо
